موج کره ای

اطلاعات درباره کره جنوبی و آسیای شرقی و دیگر مناطق جهان با تمرکز بر غذاها و خوراکی ها

موج کره ای

اطلاعات درباره کره جنوبی و آسیای شرقی و دیگر مناطق جهان با تمرکز بر غذاها و خوراکی ها

پاستا چیست ؟


پاستا کلمه ای ایتالیایی (  Pasta) به معنای خمیر است که برای گونه های مختلف ایتالیایی نودل ( رشته فرنگی ) بکار میرود. حدودا ۳۵۰ مدل مختلف دارد واز خمیر آرد سمولینا ( خمیر فطیر ) ، آب و تخم مرغ درست میشود.

چند مدل معروف پاستا :

اسپاگتی ، ماکارونی ، فوسیلی ، ریگاتونی ، شلز ، کاپلینی ، پنه ، لینگوئینی ، بوکاتینی ، تالیاتله ، تورتلینی ، راویولی ، لازانیا ، ورمیشل ، پاپرادل.

در ایران واژه ماکارونی ( ماکارانی ) در مورد اسپاگتی و بسیاری از انواع پاستا بکار میرود.



خواص پاستا :

۱. برای ورزشکاران بخاطر وجود انرژی زیاد ، توصیه میشود.

۲. این غذا مقداری سنگین است. پس برای وعده ناهار یا شام با رعایت فاصله زمانی مناسب تا زمان خوابیدن ، استفاده میشود.

۳. سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی مثل فولات ، آهن ، منیزیم و فیبر است.

۴. پاستا دارای طبعی متعادل و معتدل است.


پاستا از معروفترین غذاهای ایتالیا میباشد. هر ایتالیایی سالانه ۲۷ کیلو گرم پاستا مصرف میکند. بنابراین بالاترین سرانه مصرف پاستا در جهان را دارد. در بعضی از کشورها، پاستای خودشان را اختراع کرده اند مثل پاستا اسپاتزل در آلمان یا اوزو در یونان.



مهمترین سوالی که در اینجا مطرح شده است اینست که آیا پاستا ، همان نودل است که مارکوپولو جهانگرد ایتالیایی در قرن  ۱۳ میلادی از چین آورد ؟

اکثرا مردم همین نظر را دارند و نیز قدمت نودل در چین به ۳۰۰۰ سال قبل میرسد. اما در این اواخر بعضی محققین شواهدی یافته اند که ادعا میکنند قدمت پاستا در اروپا بسیار قبل تر از زمان مارکوپولو است و پاستا از چین نیامده بلکه از قبل در اروپا وجود داشته است.



پاستا یک غذای محبوب جهانی است و همه جا طرفداران پروپا قرصی دارد. در ابتدا یعنی قرن ۱۳ و ۱۴ میلادی ، بخاطر این رواج پیدا کرد که میشد برای مدت طولانی آن را نگهداری کرد و گزینه مناسبی برای سفرهای دریایی و زمینی بود. اتفاقا از طریق همین سفرها هم به کشورهای دیگر راه پیدا کرد.

طریقه سنتی تهیه پاستا ، بسیار سخت و طاقت فرسا بود چون باید خمیر را برای ساعت ها ورز میدادند. اما اختراع دستگاه های تولید پاستا و ماکارونی ، باعث تولید راحت تر ، سریعتر ، مقرون بصرفه تر و رواج بیشتر پاستا در جهان شد. عامل دیگر علاقه شدید مردم به پاستا ، طبخ آن به همراه گوجه فرنگی برای اولین بار در قرن ۱۹ میلادی بود که بسیار مزه آن را لذیذتر کرد.




برای دیدن چند کلیپ ویدیویی زیبا درباره پاستا از کانال موج کره ای نماشا دیدن کنید :

https://www.namasha.com/MoojKorehEi 

 

مطالب مرتبط :

نودل چیست ؟

 

تهیه شده توسط : موج کره ای

نودل چیست ؟


اگر از دوستداران فرهنگ کره ای یا به اصطلاح کره ای لاو هستید و قصد دارید اطلاعاتی درباره غذای محبوبی که اکثرا در فیلم ها و سریال های کره ای دیده اید ، بدست آورید یا از منابعی دیگر با این غذا آشنا شده اید ، این مطلب برای شماست.

نودل یا رشته فرنگی ، یک غذای اصلی است که از خمیر فطیر ( خمیر عمل آوری نشده ) به اشکال مختلف تهیه میشود ولی مرسوم ترین آن ، نودل نواری نازک و بلند یا موجی شکل است.

طرز درست کردن نودل آسان است ومعمولا در آب جوش ، پخته میشود و گاهی به آن روغن خوراکی و نمک نیز افزوده میشود. روش دیگر طبخ آن با سرخ کردن در ماهیتابه است.

نودل بطور معمول با سس یا به همراه سوپ سرو میشود و میتوان به دلخواه به آن سوسیس ، سبزیجات و ... اضافه نمود. در طعم نودل ، مهارت تهیه کننده ، کیفیت مواد بکار رفته و نوع سوپ و سس نودل نقش زیادی دارند.



سوپ نودل معمولا با سس سویا ، میسو ، نمک یا کاری طعم دار میشود. چاشنی های مختلفی مثل گوشت خوک ، پیاز سبز، شاخه های بامبو ، جلبک دریایی ، تخم مرغ آبپز ، تمپورا و... در تزیین نودل ها بکار میروند.

نودل را میتوان برای مدت کوتاهی در یخچال نگهداری نمود ولی برای نگهداری طولانی مدت باید خشک شود. مردم مخصوصا در ایران ، نودل خشک شده و بسته بندی شده که نودل فوری نام دارد را بعنوان نودل میشناسند. ولی در واقع ، در شرق آسیا ، هم تازه آن در رستوران ها درست میشود و هم نودل فوری بسته بندی شده در فروشگاه ها موجود است. از انواع نودل فوری میتوان به بسته بندی ساده موجی شکل ، لیوانی و کاسه ای اشاره کرد.



نودل های فوری ، از سریع ترین غذاهای آماده در جهان هستند که در حدود ۳ الی ۵ دقیقه ، فقط با ریختن آب جوش ، آماده میشوند. پیشنهاد میشود برای غنای بیشتر نودل فوری ، به آن تخم مرغ ، سیب زمینی ، سبزیجات یا گوشت اضافه کنید.

نودل جایگاه ویژه ای در فرهنگ آشپزی شرق آسیا مخصوصا ژاپن ، کره جنوبی ، چین و... دارد و خاستگاه نودل ، چین است .

 ازانواع ژاپنی آن میتوان به رامن ، اودون ، سوبا و نودل گندم نازک ( معمولا سرد سرو میشود ) اشاره کرد.

رامیون در واقع رامن ژاپنی است که در تلفظ کره ای ، رامیون نامیده میشود. از معروف ترین انواع نودل کره ای ، نودل جاجانگمیون است ( نودل با سس لوبیا سیاه ) که مزه ای تند و شیرین دارد. توجه داشته باشید که تلفظ جاجامیون اشتباه است که بین بعضی از ایرانی ها مرسوم شده است.

نمونه ویتنامی هم سوپ نودل فو نام دارد.

آش رشته نیز نوعی نودل است ، نودل در سوپ غلیظ سبزیجات ، که توسط مغول ها به ایران آورده شده و محبوبیت خاصی در ایران و افغانستان دارد. در ایران هم مدت هاست که چندین شرکت ، نودل ایرانی تولید میکنند و البته نودل اصل کره ای هم با قیمتی بالاتر موجود است. برای تست نودل کره ای ، پیشنهاد میشود از نوع کمتر تند آن مثل نودل پنیری ، استفاده شود و بعد که عادت کردید ، نودل تند کره ای را امتحان کنید.


نودل برای بدنسازی اگر قصد افزایش حجم و وزن دارید ، مفید است ولی گزینه مناسبی برای رژیم لاغری نیست چون کالری بالایی دارد. ورزشکاران برای افزایش متابولیسم بدن ، منبع کالری و کربوهیدرات و بخاطر فیبر بالا و هضم سریع و دارا بودن کلسیم و فسفر ، راحتی استفاده و آماده شدن سریع ، از نودل ها استفاده زیادی میکنند.


برای دیدن چند کلیپ ویدیویی زیبا درباره نودل از کانال موج کره ای نماشا دیدن کنید :

https://www.namasha.com/MoojKorehEi 

 

مطالب مرتبط :

پاستا چیست ؟

 

تهیه شده توسط : موج کره ای